Politika zasebnosti

INTERNETNE IN RAČUNALNIŠKE STORITVE

Internetna stran  INTERNETNE IN RAČUNALNIŠKE STORITVE se zaveda, da je varovanje zasebnosti podatkov na naši spletni strani zelo pomembno. Varstvo zasebnosti podatkov obravnavamo zelo resno. Zato bi vas radi seznanili, katere podatke ohranjamo in katere izločamo. V tem poglavju so opisani naši varnostni ukrepi.

Zbiranje podatkov
Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov ni pogoj za uporabo naše spletne strani, razen če ne naročate izdelka ali storitve. Ob uporabi naše spletne strani lahko shranjujemo podatke na strežnike za različne namene. Podatki lahko zajemajo ime vašega ponudnika spletnih storitev, spletno stran, ki je bila povezava z našim spletiščem, spletne strani, ki jih obiskujete z našega spletišča ter vaš IP naslov. S temi podatki bi morda lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega ne počnemo. Podatke občasno uporabljamo za statistične namene, ob tem pa ohranjamo anonimnost slehernega posameznika, tako da ni možno ugotoviti identitete te osebe. Če vaše osebne podatke posredujemo drugim zaradi dobave izdelkov ali storitev, ki ste jih naročili, ali v druge namene, ki ste jih odobrili, se zanašamo na tehnične in organizacijske ukrepe, ki zagotavljajo upoštevanje veljavnih predpisov za varnost podatkov.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov
Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih pošljete s prijavo, izpolnjenimi obrazci ali elektronsko pošto kot del naročila izdelkov ali storitev, zahtev ali povpraševanja po naročenih materialih, in v podobnih situacijah, ko ste se odločili, da nam pošljete svoje podatke.

Podatkovna baza in njena vsebina ostajata last spletne strani INTERNETNE IN RAČUNALNIŠKE STORITVE, in sicer v procesorjih ali strežnikih, prek katerih poslujemo in za katere smo odgovorni. Vaših podatkov ne bomo posredovali v nobeni obliki, če s tem ne boste soglašali ali če tako ne bodo zahtevali pravosodni organi.

Osebne podatke, ki nam jih posredujete, bomo nadzorovali in bomo zanje tudi odgovorni. Nekatere podatke lahko računalniško shranimo ali obdelamo na drugih območjih sodne pristojnosti, kot so denimo Združene države Amerike, kjer se zakonodaja o varstvu podatkov morda razlikuje od predpisov v vaši državi. V teh primerih bomo zagotovili enako varstvo podatkov preko procesorja, ki ustreza veljavnim predpisom v vaši državi.

Namen uporabe
Zbrane podatke uporabljamo le za dobavo izdelkov ali storitev, ki ste jih naročili, ali v druge namene, če ste s tem soglašali, razen če ni drugače predpisano z zakonom.

Pravica dostopa in popravkov
Če menite, da so osebni podatki zastareli ali nepravilni, imate pravico pregledovanja in spreminjanja vseh osebnih podatkov, ki so shranjeni v našem sistemu. V ta namen pošljite elektronsko sporočilo na naslov, ki je naveden v osebni izkaznici podjetja, ali se obrnite na odgovorno osebo za varnost podatkov na spodnji naslov.

Pravica preklica
Svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov v prihodnje lahko kadarkoli prekličete. Pošljite elektronsko sporočilo na naslov, ki je naveden v osebni izkaznicipodjetja, ali se obrnite na odgovorno osebo za varnost podatkov na spodnji naslov.

Hranjenje podatkov
Osebne podatke hranimo le toliko časa, dokler ne opravimo storitve, ki ste jo naročili, ali za katero ste dali svoje soglasje, če ni drugače predpisano z zakonom (na primer glede nerešenega pravnega spora).

Uporaba “piškotkov”
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v pomnilniku brskalnika obiskovalca spletne strani. Z uporabo teh piškotkov lahko prepoznamo obiskovalčev brskalnik, kar omogoča učinkovitejšo uporabo spletne strani. Podatki, zbrani z uporabo teh piškotkov, ne bodo uporabljeni za prepoznanje identitete obiskovalca. Nastavitev večine brskalnikov omogoča avtomatski sprejem piškotkov. Poleg tega lahko deaktivirate shranjevanje piškotkov ali nastavite svoj brskalnik tako, da vas obvesti pred shranjevanjem piškotka v vaš računalnik. Če bodo piškotki shranjeni v vašem računalniku dlje, kot traja postopek, in če se po končanem postopku ne izbrišejo samodejno, vas bomo obvestili o tem ob postavitvi teh pripomočkov.

Upravljanje piškotkov v vašem brskalniku

Nastavitve piškotkov lahko spremenite kadarkoli po vaši želji in sicer:
Za spreminjanje nastavitev piškotkov izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.Varnost
Internetna stran  INTERNETNE IN RAČUNALNIŠKE STORITVE uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za varstvo vaših podatkov pred zlorabo, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih ljudi. Vsi osebni podatki, ki jih pošiljate na internetno stran  INTERNETNE IN RAČUNALNIŠKE STORITVE, bodo šifrirani zaradi preprečevanja morebitne zlorabe tretjih. Varnostne ukrepe redno preverjamo in prilagajamo novim tehnološkim dognanjem.

Otroci
Ker se zavedamo pomembnosti varovanja zasebnosti otrok, na naši spletni strani ne zbiramo, obdelujemo in ne uporabljamo nobenih podatkov o posameznikih, za katere vemo, da so mlajši od 13 let, dokler ne pridobimo preverljivega soglasja otrokovega pravnega zastopnika. Pravni zastopnik je upravičen do vpogleda v podatke, ki jih je posredoval otrok in/ali do zahteve, da se ti podatki izbrišejo.

Stiki
Glede vseh morebitnih težav, vprašanj ali predlogov se, prosimo, obrnite na našo pooblaščeno osebo za stike. Nenehen razvoj interneta zahteva občasne spremembe naše izjave o varovanju zasebnosti podatkov. Pridržujemo si pravico spreminjanja, če je to potrebno.

Pooblaščena oseba za varovanje podatkov, Internetna stran  INTERNETNE IN RAČUNALNIŠKE STORITVE:

Janez Pravst, Zevnikova ulica 1a, 4000 Kranj

telefon GSM: 040 831 070
elektronska pošta: info@johnymas.info